top of page

OVER MIJ

 portret van Renke Walstra, fotograaf bij Renke Fotografie
Hi, ik ben Renke Walstra!

Ondernemer en familiefotograaf

Op 20 maart 1995 ben ik geboren in Vries, hier heb ik tot mijn 23ste gewoond. Nu woon ik aan de andere kant van Assen, in Bovensmilde.

 

Woorden die mij beschrijven zijn: Eerlijk, nauwkeurig, meedenkend, energiek en spontaan.

 

Ik word blij van: mijn hondje Ninja, Marvel (MCU), camera's en lenzen en Apple producten. Vraag mij hiernaar en ik kan hier zo een paar uur over praten.

 

Met ruim 20 paar in de kast kun je wel zeggen dat ik een Vans-schoenen verslaving heb, natuurlijk wel allemaal in verschillende kleuren. Al zijn de roze-tinten wel in de meerderheid.

 

Normaal is ook maar saai. Sinds ik klein was wilde ik al roze haar. Ik weet nog dat wij thuis een roze handdoek hadden, welke ik na het douchen wel eens op mijn hoofd deed zodat ik ‘roze haar’ had. Inmiddels jaren later is dit werkelijkheid geworden.

Naast dat ik het zelf tof vind, is dit ook een symbool dat ik niet standaard ben en iedereen leuk is hoe hij/zij/die is. Het hoeft allemaal niet zo standaard en strak. En gek doen? Ja, graag!

Ik ben opgeleid als Grafisch vormgever, maar al snel kwam ik er achter dat mijn hart meer ligt in de fotografie (al sluit het erg op elkaar aan).

 

Ik houd van mijn werk als fotograaf. Het meest toffe vind ik steeds leuke, nieuwe mensen ontmoeten.

Mijn favoriete fotoshoot is de ‘in a Box’ fotoshoot. Deze fotoshoot is al vrij uniek en je kunt ook nog eens gek doen, wat wil je nog meer? Maar een Cake Smash kan ik ook enorm van genieten, kinderen helemaal onder de taart, fan-tas-tisch!

10+

jaar ervaring

klanten

600+

foto's geleverd

21.000+

DE FOTOSTUDIO

In 2013 opende ik mijn eerste (mini) “studio” in de garage bij mijn ouders. Hier ben ik al snel uitgegroeid en t/m 2023 heb ik een grote fotostudio in Assen gehad. Hier heb ik zo veel mooie gezinsshoots, familieshoots, Cake Smashes en de unieke 'in a Box' fotoshoots mogen doen. Maar foto's met natuurlijk licht zijn het mooist!

 

De fotostudio diende veelal voornamelijk als back-up locatie bij slecht weer. Maar met (bijna) alle weersomstandigheden kan een fotoshoot doorgaan en zo niet, dan zijn er meerdere oplossingen.

 

DE EERSTE BRUILOFT

Bruidsfotografie, iets dat ik in eerste instantie niet wilde doen. Dit was mij veel te spannend, de gedachte dat er iets mis zou kunnen gaan.

 

Nu hoor ik je denken, maar hoe ben je dan in de bruidsfotografie gerold?

Als 19 jarige liep ik stage, voor de opleiding Grafisch Vormgever, bij een drukkerij en hier ben ik aan de praat gekomen met een klant. Zij vertelde dat ze binnenkort zou gaan trouwen. En al pratend heeft ze me uitgenodigd om als een soort ‘tweede fotograaf’ naar hun bruiloft te komen. Super leuk! En als extra fotograaf een stuk minder spannend, er is tenslotte ook een échte bruidsfotograaf aanwezig.

Kort daarna belde ze mij op om te zeggen dat ze hun bruidsfotograaf afgezegd hadden en mij wilden als fotograaf. Zo werd ik zomaar in het diepe gegooid, dat was wel even spannend. En natuurlijk ook super leuk, dus na deze bruiloft volgden al snel meer! En die spanning, die is weg, o.a. door het goed regelen van back-ups, reserve apparatuur en natuurlijk de ervaring in de loop van de tijd.

 

MIJN STIJL

Inmiddels heb ik een eigen stijl en aanpak ontwikkeld, welke vooral niet te strak is. Mijn foto's is zou ik omschrijven als Kleurrijk, vrolijk & energiek.

In een fotoshoot op locatie mag voor mij de 'loop-foto' niet ontbreken.

Liefs,

 

Renke

Ik werk met de volgende apparatuur:

• Canon EOS R6

• Canon EOS R5
• Canon RF 28-70mm F/2.0L
• Canon RF 85mm F/1.2L

• Canon RF 50mm F/1.2L

• Godox Speedlite V1
• Apple iMac 24” (4,5K)

Verder werk ik met Adobe CC

Fun facts:

•  Hondje: Ninja

•  Marvel fan (MCU)

•  20+ paar Vans schoenen

•  Apple

•  Kersenbloesem & roze rozen

•  Pasteltinten

•  Gezins- en familiefotograaf

    sinds 2013

•  Bruidsfotograaf sinds 2015

bottom of page