Informatie en making of 'in a Box'

Boek op tijd

Voorafgaand aan deze fotoshoot doe ik al veel werk om een prachtig eindresultaat te creëren. Boek daarom bij voorkeur minimaal 5 weken vooruit. (Later zijn er vaak ook wel wat mogelijkheden.) Houd ook rekening met de levertijd (zie kopje 'Afdruk en levertijd').

Formaat box

De foto’s worden in een echte ‘box’ gemaakt, zoals je hiernaast kunt zien. De box is ±120x120cm en je zit op ±75cm van de grond. Je kunt hier met maximaal 2 volwassenen of 3 kleine kinderen in zitten.

 

Indeling collage

Ik maak van te voren een schets, hoe de box-foto gaat worden, aan de hand van het aantal personen, leeftijd en gekozen aantal boxen. De schets bevat ook grappige en gekke poses, je moet dus niet bang zijn om gek te doen bij deze fotoshoot. Je kunt het ook zien als 'acteren'. Bij deze fotoshoot zul je wat gaan poseren, maar niet (of zelden) in de camera kijken.

Op het laatste moment de schets aanpassen is niet mogelijk, omdat alles 1 mooi geheel wordt en op elkaar aansluit. Wil je zelf input geven voor de schets? Dan plannen we ±3 weken voor de fotoshoot een afspraak om samen de schets te maken (30 min. in de studio). Wil je in het weekend langskomen voor de schets, dan reken ik hiervoor een toeslag van € 22,50.

 

Flexibel

Bij deze fotoshoot is het handig als je enigzins flexibel bent (i.i.g. kleermakerszit en op je hurken zitten). Ben je niet flexibel of heb je een andere ‘belemmering’ geef dit van te voren aan, dan houd ik er rekening mee in de schets.

Afdruk en levertijd

In de studio heb ik voorbeelden van de verschillende materialen liggen, tijdens de fotoshoot kun je dit bekijken.

Houd rekening met de levertijd van de afdrukken, deze vind je op de prijslijst. De levertijd gaat in zodra de betaling is voldaan. Wil je de collage eerst nog inzien voor deze wordt gedrukt? Dan kun je in de studio langskomen (op afspraak). Ik stuur geen digitaal voorbeeld. In dit laatste geval gaat de levertijd pas in na betaling én goedkeuring.

Geef je een afdruk cadeau? Boek de fotoshoot dan bij voorkeur 8 weken voor de datum. Later boeken kan altijd, houd er wel rekening mee dat de afdruk(ken) waarschijnlijk later komen.

 

Huisdieren

Deze fotoshoot is niet geschikt voor huisdieren.

 

Kinderen - alleen op de foto

Kan je kindje nog niet zelfstandig zitten? Dan kan hij/zij niet alleen in de box, wel samen met iemand anders.

De fotoshoot is minder geschikt voor jonge kinderen als ze vaker dan 2 keer alleen op de foto komen. Omdat de box een bepaalde grootte heeft zal de collage bij kleine kinderen veel leger ogen. Ook is de fotoshoot vaak spannend voor ze, hierdoor zijn ook minder ‘poses’ mogelijk en is er weinig te regisseren. 

 

Versiering - in a Box

Confetti is inbegrepen bij een box-shoot. Wil je extra accessoires (ballonnen, helium, taart etc.), dan dien je dit vooraf aan te geven (i.v.m. de voorraad). De prijzen vind je op de pagina van de box-shoot.

Uitwerking

De foto’s maak ik met precies afgestelde instellingen van camera en statief, om zo veel mogelijk vervorming te voorkomen. De foto’s die gekozen zijn voor de box-foto ga ik nabewerken, ik werk de laatste vervormingen bij en ‘knip’ de box uit. Benen, handen etc. die buiten de box zitten ‘knip’ ik apart uit en krijgen een nieuwe laag in de box-foto. Vervolgens plaats ik alle box-foto’s bij elkaar, en maak ze precies passend met elkaar. Als laatste voeg ik tussen de box-foto en de ‘benen, handen etc.’ die buiten de box zitten een nieuwe laag waar ik alle randen mooi in elkaar laat overlopen (effen).

mob R25_043.JPG
RF 21 1506_16 BOX.JPG