top of page

Werkwijze - Modern

VROLIJK & ENERGIEK

Mijn stijl zou ik omschrijven als vrolijk & energiek, en qua nabewerking is dit fris, kleurrijk, luchtig & natuurlijk.

Ik maak een combinatie van foto’s waar je wel en niet in de camera kijkt. Je vindt op mijn site en in mijn blog voorbeelden van mijn stijl.

 

Je zult van alles doen tijdens de fotoshoot, denk aan zitten op de grond, ‘stapelen’ en lopen. Is er iemand slecht ter been/niet flexibel, geef dit bij de boeking aan, dan kan ik hier rekening mee houden. Bij Locatie Assen zullen we wel een stuk lopen (2x ±500m). Mocht dit niet haalbaar zijn dan is er een alternatief in de buurt van de parkeerplaats. Geef dit dan bij de boeking al aan.

 

OUTFITS

Jullie outfits gaan voor een groot deel het eindresultaat en de sfeer van de foto's bepalen. Qua kleding kun je het beste kiezen voor effen kleding in lichte tinten (denk aan pastel, off-white, beige en zachte natuurtinten). Vermijd donkere kleding, harde/felle kleuren en (drukke) patronen, dit kan een ongewenst effect geven in de foto's. In de bevestiging ontvang je een uitgebreid kledingadvies.

TIJDEN - Buiten-shoot

De fotoshoot vindt plaats in de middag (ochtend kan op aanvraag natuurlijk ook). De exacte tijd verschilt per maand/seizoen, i.v.m. het licht. Een andere tijd kan in overleg natuurlijk ook, maar raad ik in verband met het soort licht af.

Een buiten-shoot kan het hele jaar door! Wil je veel kleur in de foto's, dan is mei t/m oktober het meest ideaal. In deze periode zit er voldoende blad aan de bomen om kleurrijke foto's te ontvangen.

SLECHT WEER?

Willen jullie graag een fotoshoot op een mooie buiten locatie doen maar weet je (nog) niet zeker of het weer mee zit? Als familie is het vaak lastig om überhaupt al een datum te vinden, zeker als een deel niet in deze omgeving woont. Of misschien verblijven jullie alleen deze week in het Noorden. Geen zorgen, er zijn meerdere mogelijkheden om de fotoshoot gewoon door te laten gaan!

LOCATIE KIEZEN - Eigen Locatie

Naast de gekozen outfits en de stand van de zon is ook de gekozen locatie een belangrijk onderdeel voor het eindresultaat van de foto’s. Niet op elke locatie kan hetzelfde effect bereikt worden. Standaard vinden de fotoshoots daarom ook plaats op mijn favoriete locatie, zodat je de mooiste foto’s krijgt!

Een eigen locatie is op aanvraag natuurlijk mogelijk. Neem contact met mij voor de mogelijkheden en om te kijken of jullie locatie het gewenste effect gaat geven.

DE FOTOSHOOT / COMBINATIES

Aan het begin van de fotoshoot houd ik een korte intro en ondertussen lopen we richting de foto-plek. Meestal starten we met iedereen, gevolgd door verschillende andere combinaties. De combinaties met (jonge) kinderen zullen meestal eerst gemaakt worden.

Bij het Basis pakket is er ruimte voor zo'n 5-9 combinaties/poses (mede afhankelijk van de leeftijd en het aantal personen).

Maak vooraf een lijstje met de combinaties die je in ieder geval wilt vastleggen en neem deze mee naar de fotoshoot. Denk bij een familie shoot aan de totale groep, per gezin, grootouders met kleinkinderen, alle kleinkinderen, alleen de grootouders, koppels, kinderen per gezin etc.

DUURT HET LANG?

Nee, ik werk erg snel. De meeste jonge kinderen hebben niet zo’n lange spanningsboog, sommige pubers en volwassenen hebben ook geen zin om uren foto’s te maken. Bij het Luxe pakket met meerdere gezinnen/koppels houd ik wel rekening met eventuele extra shoot-tijd, zodat er voldoende tijd is om alle combinaties vast te leggen.

Het basic pakket duurt 30 minuten, ook bij meerdere gezinnen/koppels.

POSEREN

Je zult tijdens de fotoshoot wel wat poseren. Tijdens de fotoshoot is het altijd heel knus, voor de foto’s lijkt het namelijk leuker als jullie dicht bij elkaar staan. Ik houd jullie het liefste per gezin (bij een familiefoto) zo dicht mogelijk bij elkaar. Maar het komt ook wel voor dat ik een 'hussel' opstelling maak.

SPECIALE AANDACHT

Zijn er mensen bij die een speciale behandeling nodig hebben (bijv. autisme, dementie etc.) geef dit dan aan bij de boeking of ruim op tijd voor de fotoshoot, dan kan ik hier rekening mee houden.

 

LEVERTIJD

De standaard levertijd is binnen 10 dagen na de fotoshoot. Bij een eventueel restbedrag dat nog betaald moet worden na de fotoshoot, gaat de levertijd in zodra het volledige bedrag is betaald.

Bij een last minute boeking (minder dan 4 weken vooruit geboekt) en rond kerst kán de levertijd langer zijn.

Is er een deadline? Geef dit bij de boeking al aan. Meestal is dit gewoon haalbaar, als ik het tijdig weet. In sommige gevallen is spoedlevering nodig om dit te kunnen halen. Ik schuif dan bijvoorbeeld andere opdrachten op, om de gewenste levertijd te halen.

 

NABESTELLEN

Kwaliteitsdrukwerk nabestellen kan, zolang de foto’s beschikbaar zijn. 

BEFORE I BOOK

Ik ben geïnteresseerd in een fotoshoot, maar ik wil eerst een persoonlijk gesprek voordat ik boek.

Dat kan zeker, stuur mij een berichtje om een gesprek (bij mij op kantoor of telefonisch) in te plannen! 

bottom of page