top of page

Werkwijze - Modern

VROLIJK & ENERGIEK

Mijn stijl zou ik omschrijven als vrolijk & energiek, en qua nabewerking is dit fris & kleurrijk.

Ik maak een combinatie van foto’s waar je wel en niet in de camera kijkt. Je vindt op mijn site en in mijn blog voorbeelden van mijn stijl.

 

Je zult van alles doen tijdens de fotoshoot, denk aan zitten op de grond, ‘stapelen’ en lopen. Is er iemand slecht ter been/niet flexibel, geef dit bij de boeking aan, dan kan ik hier rekening mee houden. Bij Locatie Assen zullen we wel een stuk lopen (2x ±500m). Mocht dit niet haalbaar zijn dan is er een alternatief in de buurt van de parkeerplaats. Geef dit aan tijdens de boeking.

 

OUTFITS

Jullie outfits gaan voor een groot deel het eindresultaat en de sfeer van de foto's bepalen. Qua kleding kun je het beste kiezen voor effen kleding in lichte tinten (denk aan pastel, off-white en beige). Vermijd donkere kleding en (drukke) patronen. In de bevestiging ontvang je een uitgebreid kledingadvies.

LOCATIE KIEZEN - Eigen Locatie

De gekozen locatie en de stand van de zon zijn ook een belangrijk onderdeel voor het eindresultaat van de foto’s. Om de mooiste foto’s af te kunnen leveren heb ik een aantal voorkeuren voor de locatie. Neem contact met mij op, deze bespreek ik graag met jullie, of als jullie al een locatie op het oog hebben, denk ik graag mee of dit het gewenste eindresultaat gaat geven in de foto’s.

Het wil niet direct zeggen dat je bij een ander soort locatie geen mooie foto’s krijgt, maar dat zal waarschijnlijk anders uitpakken dan de foto’s hier op mijn site.

Of kies voor de mijn ‘favoriete locatie’ in Assen.

TIJDEN - Buiten-shoot

De fotoshoot vindt plaats in de middag (ochtend kan op aanvraag natuurlijk ook). De exacte tijd verschilt per maand/seizoen, i.v.m. het licht. Een andere tijd kan in overleg natuurlijk ook, maar raad ik in verband met het soort licht af.

Een buiten-shoot kan het hele jaar door! Wil je veel blad aan de bomen, dan is mei t/m oktober het meest ideaal.

SLECHT WEER?

Willen jullie graag een fotoshoot op een mooie buiten locatie doen maar weet je (nog) niet zeker of het weer mee zit? Als familie is het vaak lastig om überhaupt al een datum te vinden, zeker als een deel niet in deze omgeving woont. Of misschien verblijven jullie alleen deze week in het Noorden. Geen zorgen, er zijn meerdere mogelijkheden om de fotoshoot gewoon door te laten gaan!

DE FOTOSHOOT / COMBINATIES

Aan het begin van de fotoshoot houd ik een korte intro, hierna starten we met de fotoshoot. Meestal starten we met iedereen, gevolgd door verschillende andere combinaties. De combinaties met (jonge) kinderen zullen meestal eerst gemaakt worden.

Maak vooraf een lijstje met de combinaties die je in ieder geval wilt vastleggen en neem deze mee naar de fotoshoot. Denk bij een familie shoot aan de totale groep, per gezin, grootouders met kleinkinderen, alle kleinkinderen, alleen de grootouders, koppels, kinderen per gezin etc.

DUURT HET LANG?

Nee, ik werk erg snel. Een volledige familie fotoshoot kan ik in zo’n 30-45 minuten vastleggen, met verschillende combinaties. De meeste jonge kinderen hebben niet zo’n lange spanningsboog, sommige pubers en volwassenen hebben ook geen zin om uren foto’s te maken. Natuurlijk verschilt dit per gezin/familie, maar normaal gesproken is zo'n 3 kwartier dus voldoende. Bij meerdere gezinnen/koppels houd ik rekening met eventuele extra shoot-tijd, zodat er voldoende tijd is om alle combinaties vast te leggen.

POSEREN

Je zult tijdens de fotoshoot wel wat poseren. Tijdens de fotoshoot is het altijd heel knus, voor de foto’s lijkt het namelijk leuker als jullie dicht bij elkaar staan. Ik houd jullie het liefste per gezin (bij een familiefoto) zo dicht mogelijk bij elkaar. Maar het komt ook wel voor dat ik een 'hussel' opstelling maak.

SPECIALE AANDACHT

Zijn er mensen bij die een speciale behandeling nodig hebben (bijv. autisme, dementie etc.) geef dit dan aan bij de boeking of ruim op tijd voor de fotoshoot, dan kan ik hier rekening mee houden.

 

LEVERTIJD

De standaard levertijd is binnen 10 dagen na de fotoshoot. Bij een eventueel restbedrag dat nog betaald moet worden na de fotoshoot, gaat de levertijd in zodra het volledige bedrag is betaald.

Bij een last minute boeking (minder dan 4 weken vooruit geboekt) en rond kerst kán de levertijd langer zijn.

 

Is er een deadline? Geef dit bij de boeking al aan. Meestal is dit gewoon haalbaar, als ik het tijdig weet. In sommige gevallen is spoedlevering nodig om dit te kunnen halen. Ik schuif dan bijvoorbeeld andere opdrachten op, om dit te halen.

 

NABESTELLEN

Kwaliteitsdrukwerk nabestellen kan, zolang de foto’s beschikbaar zijn. 

bottom of page