top of page

Werkwijze - Old Skool

OPNAMEKOSTEN & FOTO'S

Het is heel persoonlijk wat je mooi vindt, daarom werk ik met opnamekosten. Je kun na de fotoshoot dus zelf foto's uitzoeken en bepalen wat je wilt afnemen (houd rekening met de minimale afname, zie prijslijst 'Drukwerk'). Het is handig om vooraf al een beetje te weten wat je zou willen afnemen, met name bij een vergroting. Waar komt het te hangen en welke maat past daar?

Voor een familiefoto raad ik meestal 40x60cm aan en voor een gezin 30x45cm.

 

De meest gekozen optie is: Een vergroting op dibond 40x60 (met ophangsysteem) en een fotoalbum.

 

Tijdens het uitzoeken kun je alle opties bekijken. Er is nogal wat keuze in kwaliteits-drukwerk. In de prijslijst vind je alle opties en kun je zelf al een inschatting maken van de kosten.

VROLIJK & ENERGIEK

Mijn stijl zou ik omschrijven als vrolijk & energiek, en qua nabewerking is dit fris & kleurrijk.

Ik maak een combinatie van foto’s waar je wel en niet in de camera kijkt. Je vindt op mijn site en in mijn blog voorbeelden van mijn stijl.

 

Je zult van alles doen tijdens de fotoshoot, denk aan zitten op de grond, ‘stapelen’ en lopen. Is er iemand slecht ter been/niet flexibel, geef dit bij de boeking aan, dan kan ik hier rekening mee houden. Bij Locatie Assen zullen we wel een stuk lopen (2x ±500m). Mocht dit niet haalbaar zijn dan is er een alternatief in de buurt van de parkeerplaats. Geef dit aan tijdens de boeking.

 

OUTFITS

Jullie outfits gaan voor een groot deel het eindresultaat en de sfeer van de foto's bepalen. Qua kleding kun je het beste kiezen voor effen kleding in lichte tinten (denk aan pastel en beige). Vermijd donkere kleding en (drukke) patronen. In de bevestiging ontvang je een uitgebreid kledingadvies.

LOCATIE KIEZEN - Eigen Locatie

De gekozen locatie en de stand van de zon zijn ook een belangrijk onderdeel voor het eindresultaat van de foto’s. Om de mooiste foto’s af te kunnen leveren heb ik een aantal voorkeuren voor de locatie. Neem contact met mij op, deze bespreek ik graag met jullie, of als jullie al een locatie op het oog hebben, denk ik graag mee of dit het gewenste eindresultaat gaat geven in de foto’s.

Het wil niet direct zeggen dat je bij een ander soort locatie geen mooie foto’s krijgt, maar dat zal waarschijnlijk anders uitpakken dan de foto’s hier op mijn site.

Of kies voor mijn favoriete foto-locatie: ‘Locatie Assen’.

TIJDEN - Buiten-shoot

De fotoshoot vindt plaats in de middag (ochtend kan op aanvraag natuurlijk ook). De exacte tijd verschilt per maand/seizoen, i.v.m. het licht. Een andere tijd kan in overleg natuurlijk ook, maar raad ik sterk af, i.v.m. het soort licht.

SLECHT WEER?

Willen jullie graag een fotoshoot op een mooie buiten locatie doen maar weet je (nog) niet zeker of het weer mee zit? Als familie is het vaak lastig om überhaupt al een datum te vinden, zeker als een deel niet in deze omgeving woont. Of misschien verblijven jullie alleen deze week in het Noorden. Geen zorgen, er zijn meerdere mogelijkheden om de fotoshoot gewoon door te laten gaan!

 

DE FOTOSHOOT / COMBINATIES

Aan het begin van de fotoshoot houd ik een korte intro, vervolgens starten we met de fotoshoot. Meestal starten we met iedereen, gevolgd door verschillende andere combinaties. De combinaties met (jonge) kinderen zullen eerst gemaakt worden. Er is ruimte voor 6 combinaties (2-6 pers.) en 12 combinaties (7+ pers.) Dit is normaal gesproken ruim voldoende. Willen jullie meer combinaties, dit kan voor € 30,- per 5 extra combinaties.

Maak vooraf een lijstje met de combinaties die je in ieder geval wilt vastleggen en neem deze mee naar de fotoshoot. Denk aan de totale groep, per gezin, grootouders met kleinkinderen, alle kleinkinderen, alleen de grootouders.

DUURT HET LANG?

De tijd die voor een fotoshoot staat is ruim voldoende (mits je op tijd aanwezig bent natuurlijk). Ik werk namelijk erg snel. Een volledige familie fotoshoot kan ik vaak in zo’n 30 minuten vastleggen, met verschillende combinaties. De meeste jonge kinderen hebben niet zo’n lange spanningsboog, sommige pubers en volwassenen hebben ook geen zin om uren foto’s te maken. Natuurlijk verschilt dit per gezin/familie/koppel, maar normaal gesproken is de inbegrepen tijd dus voldoende.

POSEREN

Je zult tijdens de fotoshoot wel wat poseren. Tijdens de fotoshoot is het altijd heel knus, voor de foto’s lijkt het namelijk leuker als jullie dicht bij elkaar staan. Ik houd jullie het liefste per gezin (bij een familiefoto) zo dicht mogelijk bij elkaar. Maar het komt ook wel voor dat ik een 'hussel' opstelling maak.

SPECIALE AANDACHT

Zijn er mensen bij die een speciale behandeling nodig hebben (bijv. autisme, dementie etc.) geef dit dan aan bij de boeking of ruim op tijd voor de fotoshoot, dan kan ik hier rekening mee houden.

 

UITZOEKEN

Het uitzoeken vindt plaats in de studio.

Studio: Ik maak eerst een voorselectie van de foto’s, dit duurt 15 min. 

Locatie Assen: Ik ga alvast terug naar de studio om een voorselectie te maken (15 min.), jullie kunnen nog een kwartiertje wandelen op de fotolocatie.

Eigen Locatie: Hiervoor maken we een afspraak. Wonen jullie niet in het noorden? Dan kan dit vaak dezelfde dag of een andere dag tijdens jullie verblijf in het noorden (reserveer dit dan al bij de boeking!). Ook kan dit op locatie via een iPad (lees verderop verder).

Het uitzoeken van de foto's gaat als volgt. Eerst krijgen jullie de selectie snel te zien, om een idee te hebben wat er tussen zit. In het tweede rondje gaan we foto’s ‘skippen’ die jullie niet leuk vinden (Het skippen van foto’s die jullie niet leuk vinden is een stuk makkelijker dan aanwijzen welke je wilt hebben). En in het derde rondje gaan we de overgebleven foto’s vergelijken met elkaar. Meestal komt er ook nog een vierde (en soms vijfde) rondje, tot er overblijft wat jullie willen afnemen.

 

Nu kun je per foto kiezen hoe je deze wilt afdrukken of al deze foto’s in een album laten verwerken.

Bij de fotoshoot is voor het uitzoeken 45 min (2-6 pers.) of 1 uur (7+ pers.) gereserveerd, dit is normaal ruim voldoende om je keuze te maken (extra tijd: € 40,-/ 30 min.). Het uitzoeken gaat het beste als je met max. 5 personen bent.

UITZOEKEN VIA iPad

Bij Eigen locatie is het eventueel ook mogelijk om direct op locatie uit te zoeken, dit kan dan via een iPad. Vraag dit bij de boeking al aan, dan kan ik rekening houden met de extra tijd voor het uitzoeken en neem ik de juiste spullen mee. Dit kan alleen wanneer we ergens binnen kunnen zitten, zoals een vakantiehuisje of restaurant, ik heb 1 stopcontact nodig.

 

WAAROM NIET ONLINE?

Het online uitzoeken van foto’s bied ik niet aan, om verschillende redenen. Onder andere dat het verschil tussen de foto’s lastiger te zien is, ik je de verschillende opties niet met je kan bespreken en omdat het online uitzoeken mij meer tijd kost (dat verbaast je misschien). Hierdoor kan ik de kosten voor jullie dus lager houden.

 

LEVERTIJD

Binnen 48h na de fotoshoot ontvang je het betaalverzoek voor het drukwerk. Na ontvangst van de betaling plan ik de nabewerking in en gaat de aangegeven levertijd in, deze vind je in de prijslijst 'Drukwerk'.

NABESTELLEN

Nabestellen kan in de studio, zolang de foto’s beschikbaar zijn. 

bottom of page