Speelse foto's - Geen 'cheese'

mob 181204_0039.JPG

In mijn aanpak richt ik mij op foto’s met een natuurlijke uitstraling. Foto’s manipuleer ik nauwelijks tot niet, een storend bord op de achtergrond haal ik weg, maar probeer de foto zo veel mogelijk te laten voor wat hij is. Wat Photoshop betreft, dit gebruik ik minimaal, ik corrigeer licht en kleur en pas waar nodig de compositie aan.

 

Naast het minimaal bewerken van de foto’s wil ik jullie zo écht mogelijk vast leggen. ‘Lachen’ of ‘Zeg cheese’ zul je mij dus niet horen zeggen en ik raad af om dit van te voren te oefenen. Je kunt beter een grapje vertellen of wat gek doen.

Je hoeft ook niet in de lens te kijken.

Aan het begin van de fotoshoot houden we een korte intake, hierbij stel ik een aantal vragen om zo meer van jullie te weten te komen. Ook tijdens de fotoshoot wordt er veel gepraat en laat jullie dingen doen (liggen, springen, juichen, etc.) om jullie speels op de foto te zetten.

Bij een Cake Smash gaat het er een klein beetje anders aan toe, hierbij is het belangrijk om juist de jarige lekker te laten gaan en weinig aandacht te trekken. Als je steeds de aandacht trekt zou hij/zij minder snel met de taart gaan spelen of ervan gaan eten. Bij deze shoot is het natuurlijk de bedoeling dat de jarige lekker kan spelen en vies wordt.