top of page
Werkwijze - Modern

Speels & Energiek

Mijn stijl zou ik omschrijven als speels & energiek, en qua nabewerking is dit licht & luchtig.

Ik maak een combinatie van foto’s waar je wel en niet in de camera kijkt. Je vindt op mijn site en in mijn blog voorbeelden van mijn stijl.

 

Je zult van alles doen tijdens de fotoshoot, denk aan zitten op de grond, ‘stapelen’ en lopen. Is er iemand slecht ter been/niet flexibel, geef dit bij de boeking aan, dan kan ik hier rekening mee houden. Bij Locatie Assen zullen we wel een stuk lopen (2x ±500m). Het grootste gedeelte is zand, maar mocht dit niet haalbaar zijn dan is er (alleen in de ochtend!) een alternatief in de buurt van de parkeerplaats. Geef dit aan tijdens de boeking.

 

Qua kleding kun je het beste kiezen voor effen kleding in lichte tinten (denk aan pastel en beige). Vermijd donkere kleding en (drukke) patronen. In de bevestiging ontvang je een uitgebreid kledingadvies van mij.

Locatie kiezen - Eigen Locatie

De gekozen locatie en de stand van de zon zijn een belangrijk onderdeel voor het eindresultaat van de foto’s. Om de mooiste foto’s af te kunnen leveren heb ik een aantal voorkeuren voor de locatie. Neem contact met mij op, deze bespreek ik graag met jullie, of als jullie al een locatie op het oog hebben, denk ik graag mee of dit het gewenste eindresultaat gaat geven in de foto’s.

 

Het wil niet direct zeggen dat je bij een ander soort locatie geen mooie foto’s krijgt, maar dat zal in ieder geval anders uitpakken dan de foto’s hier op mijn site.

Of kies voor mijn favoriete foto-locatie: ‘Locatie Assen’.

Tijden - Buiten-shoot

De fotoshoot vindt plaats aan het begin of einde van de dag. De exacte tijd verschilt per maand/seizoen, i.v.m. het licht. Een andere tijd kan in overleg natuurlijk ook, maar raad ik sterk af, i.v.m. het soort licht. Bij Locatie Assen krijg je het mooiste eindresultaat in de ochtend.

Slecht weer bij een buiten-shoot?

Willen jullie graag een fotoshoot buiten doen maar weet je (nog) niet zeker of het weer mee zit? Plan de fotoshoot toch voor buiten, we kunnen tot zo'n 3 uur voor de fotoshoot uitwijken naar de studio of overdekte locatie. Andersom is dit lastiger te plannen i.p.v. de gereserveerde tijd en het tijdstip waarop de buiten-shoot plaatsvindt.

En ook een fotoshoot in de regen is meestal geen probleem, tenzij het écht hoost.

De fotoshoot / combinaties

Aan het begin van de fotoshoot houd ik een korte intro, hierna starten we met de fotoshoot. Meestal starten we met iedereen, gevolgd door verschillende andere combinaties. De combinaties met (jonge) kinderen zullen meestal eerst gemaakt worden.

Maak vooraf een lijstje met de combinaties die je in ieder geval wilt vastleggen en neem deze mee naar de fotoshoot. Denk aan de totale groep, per gezin, grootouders met kleinkinderen, alle kleinkinderen, alleen de grootouders, koppels, kinderen per gezin etc.

Duurt het lang?

Ik werk namelijk erg snel. Een volledige familie fotoshoot kan ik in zo’n 45 minuten vastleggen, met verschillende combinaties. De meeste jonge kinderen hebben niet zo’n lange spanningsboog, sommige pubers en volwassenen hebben ook geen zin om uren foto’s te maken. Natuurlijk verschilt dit per gezin/familie, maar normaal gesproken is zo'n 3 kwartier dus voldoende. Bij meerdere gezinnen/koppels houd ik rekening met eventuele extra shoot-tijd, zodat er voldoende tijd is om alle combinaties vast te leggen.

Poseren

Je zult tijdens de fotoshoot wel wat poseren. Tijdens de fotoshoot is het altijd heel knus, voor de foto’s lijkt het namelijk leuker als jullie dicht bij elkaar staan. Ik houd jullie het liefste per gezin (bij een familiefoto) zo dicht mogelijk bij elkaar. Maar het komt ook wel voor dat ik een 'hussel' opstelling maak.

 

Levertijd 

De standaard levertijd is binnen 2 weken na de fotoshoot. Bij een last minute boeking (minder dan 4 weken vooruit geboekt en rond kerst) kan de levertijd langer zijn.

Bij een eventueel restbedrag dat nog betaald moet worden na de fotoshoot, gaat de levertijd in zodra het volledige bedrag is betaald.

 

Is er een deadline? Geef dit bij de boeking al aan. Meestal is dit gewoon haalbaar, als ik het tijdig weet. In sommige gevallen is spoedlevering nodig om dit te kunnen halen. Ik schuif dan bijvoorbeeld andere opdrachten op, om dit te halen.

 

Nabestellen kan, zolang de foto’s beschikbaar zijn. 

bottom of page