top of page

Foto-locatie inspiratie

Zijn jullie nog op zoek naar een mooie foto-locatie voor jullie trouwfoto's? De locatie zal voor een groot deel namelijk de uitstraling en sfeer van jullie foto's bepalen. In deze blog geef ik je wat inspiratie voor het vinden van een foto-locatie.Bepaal eerst de stijl die jullie mooi vinden en de foto's volgens jullie zouden moeten uitstralen. Mijn stijl kun je het beste omschrijven als licht en luchtig. Dus als dit ook jullie voorkeur heeft, kun je het beste niet kiezen voor een locatie met een donkere uitstraling, want de dan wordt het lastig om lichte foto's te krijgen.

Voor een locatie met lichte uitstraling kun je denken aan bomen die licht doorlaten (je kunt de lucht tussen de bladeren door zien), een muur met een lichte tint of gewoon de lucht zelf.

Denk bij een locatie met een donkere uitstraling aan een bos (als achtergrond of als locatie) of een industriële ruimte zonder (veel) natuurlijk licht.Daarnaast is het ook handig om te weten wat jullie verder mooi vinden. Houden jullie van natuur of vinden jullie een industriële plek tof (beide kan natuurlijk ook!). Hier kun je op je zoektocht naar een locatie al rekening mee houden.


En wanneer er een goede locatie gekozen is, is het weertype minder van invloed. Zelfs in de regen (als jullie dit natuurlijk willen) kunnen er nog steeds foto's buiten gemaakt worden. Lees hierover meer in deze blog.


Een mooie foto-locatie kun je ook op onverwachte plekken tegenkomen. Zoals dit veld naast de weg, vlak bij de foto-locatie.Let bij het kiezen van de foto-locatie ook op dat er genoeg 'open ruimte' is en genoeg schaduw plekken. Zo kan er met verschillende soorten licht, foto's gemaakt worden.


Hieronder vind je een aantal foto-locaties in Groningen/Drenthe.


NATUUR


't Nije Hemelriek - Gasselte

Deze locatie is gewoon altijd mooi. Klik op de naam om meer over deze locatie te lezen.INDUSTRIEEL


Een erg toffe locatie, met veel ruimtes en een eigen tuin. Een nadeel van deze locatie is dat er (bijna) geen daglicht binnenkomt én er niet geflitst mag worden. Dit betekent dus weinig licht om mee te werken. Daarom zou ik aanraden om deze locatie i.c.m. nog een andere locatie te kiezen.


De olde Looierij - HoogeveenDe suikerfabriek - Groningen

Een locatie met een donkere uitstraling, al zijn er ook plekken met een lichte uitstraling. Met deze locatie kun je dus alle kanten op.


STUDIO

Dragen jullie geen wit? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om de fotoshoot in de studio te toen. Klein nadeel, door de witte achtergrond dit zal minder foto's opleveren dan een andere locatie.


Comentarios


bottom of page