top of page

Unplugged wedding

Een unplugged wedding is een bruiloft waarbij de gasten hun telefoon, tablet en camera niet gebruiken tijdens de bruiloft, met name voor het maken van foto’s en video’s.Het lijkt een leuk idee, de gasten maken ook foto’s of filmpjes op jullie bruiloft. Je hebt veel foto’s, van verschillende hoeken.Helaas is dit achteraf vaak minder leuk. Het nadeel is dat op veel van mijn foto’s je dan iemand met een camera, telefoon of iPad in de hand, of voor zijn/haar/diens gezicht ziet.

Of erger, ze staan precies voor die ene belangrijke foto. Soms heb ik ook niet de mogelijkheid om vanaf een andere kant te fotograferen en dan kan ik dat moment dus niet vastleggen. En iemand nu aan de kant ‘duwen’ is natuurlijk ook niet de bedoeling.


Ceremonie bruiloft

Een andere reden waarom ik het fotograferen door de gasten afraad, is dat het hun aandacht bij de ceremonie weghaalt. Als ik fotografeer, merk ik dat ik zo geconcentreerd bezig ben, dat ik weinig mee krijg van de verhalen tijdens de ceremonie. Ik hoor de key-words, om de belangrijke momenten vast te leggen, maar het complete verhaal krijg ik niet mee. Daarom kan ik me voorstellen dat jullie gasten een stuk van bijvoorbeeld de ceremonie zullen missen. Zonde, want jullie hebben hen uitgenodigd om dit bijzondere moment met jullie te delen!

Dit is niet alleen bij de ceremonie, maar ook de first-look, de fotoshoot, de aankomst, het aansnijden van de taart. Kortom, het gebeurt op alle momenten van jullie trouwdag.


Ik raad jullie daarom aan om de ceremonie (en het liefst de hele dag) unplugged te doen. Dit kan je zetten op jullie trouwkaart, op een welkomstbord op de locatie en de ambtenaar kan dit vertellen bij het begin van de ceremonie.


Willen jullie de ceremonie gefilmd hebben of een live-stream? Je kunt bijvoorbeeld 2 telefoons of camera’s neerzetten. Zo heeft iedereen de volle aandacht voor de ceremonie én je hebt extra beeldmateriaal.

Bij het neerzetten van de telefoons/camera’s raad ik aan om iemand even op jullie plek te laten zitten, om zo het beeld goed af te stellen. Het is natuurlijk zonde als jullie hoofden buiten beeld staan.

Verbonden woorden Kyra van Wirdum ceremonie foto's

Ambtenaar Kyra van Verbonden Woorden had het toffe idee om een moment te nemen, waar de gasten een foto van het bruidspaar konden maken.

Comentários


bottom of page