5MP 1662_016-2.jpg
 
Hi, even voorstellen!

Ik ben Renke Walstra, het gezicht van Renke Fotografie / Fotostudio Assen. Ik ben geboren en opgegroeid in Vries, hier heb ik tot mijn 23e gewoond. Ik woon nu aan de andere kant van Assen, in Bovensmilde.

Woorden die mij beschrijven zijn: Eerlijk, nauwkeurig, meedenkend, energiek en spontaan.

 

Sinds ik klein was wilde ik ook al roze haar. Ik weet nog dat wij thuis een roze handdoek hadden, welke ik na het douchen wel eens op mijn hoofd deed zodat ik ‘roze haar’ had. Na een eerste poging in 2014 (allergische reactie) heb ik het eerst zo gelaten. Maar eind 2019 heb ik verf kunnen vinden waar ik niet allergisch voor ben (Yay!).

Naast dat ik het zelf tof vind, is dit ook een symbool dat ik niet standaard ben en iedereen leuk is hoe hij/zij/die is. En gek doen? Ja, graag!

 

Ik houd van mijn werk als fotograaf. Het meest toffe vind ik steeds leuke, nieuwe mensen ontmoeten. Mijn favoriete fotoshoot is de ‘in a Box’ fotoshoot. Deze fotoshoot is al vrij uniek en je kunt ook nog eens gek doen, wat wil je nog meer? Maar een Cake Smash kan ik ook enorm van genieten, kinderen helemaal onder de taart, fan-tas-tisch.

Mijn eerste bruiloft

Bruidsfotografie, iets wat ik in eerste instantie niet wilde doen. Dit was mij veel te spannend, de gedachte dat er iets mis zou kunnen gaan.

Nu hoor ik je denken, maar hoe ben je dan in de bruidsfotografie gerold?

Als 19 jarige liep ik stage, voor de opleiding Grafisch Vormgever, bij een drukkerij en hier kwam ik aan de praat met een klant. Zij vertelde dat ze binnenkort zou gaan trouwen. En al pratend heeft ze me uitgenodigd om als een soort ‘tweede fotograaf’ naar hun bruiloft te komen. Super leuk! En als extra fotograaf een stuk minder spannend, er is tenslotte ook een échte bruidsfotograaf aanwezig.

Kort daarna belden ze mij op om te zeggen dat ze mij wilden als hun bruidsfotograaf. Zo werd ik zomaar in het diepe gegooid, dat was wel even spannend. En natuurlijk ook super leuk, dus na deze bruiloft volgden al snel meer! Inmiddels fotografeer ik al ruim 7 jaar bruiloften en heb ik een eigen stijl ontwikkeld. En die spanning, die is weg, o.a. door het goed regelen van back-ups, reserve apparatuur en natuurlijk de ervaring in de loop van de tijd.

Meer weten over mij? Plan een kennismaking!

20220402.png
1MP _MG_2073.jpg
Renke-1.png

• Marvel (MCU)

• Vans schoenen (20+ paar)

• Apple

• Zwart-wit foto's

• Hondje: Ninja

• Bloesem

• Roze, mint en roségold

• Studiofotograaf sinds 2013

• Bruidsfotograaf en

     vormgever sinds 2015

1/3
9+

jaar ervaring

klanten

500+

foto's geleverd

18.000+
Mijn 3 favorieten

First-look

Hét moment dat jullie elkaar voor het eerst zien op jullie trouwdag. Dit levert vaak de mooiste foto's op, omdat er veel emoties los kunnen komen.

1MP 1661_008.jpg
1MP 1541_076.jpg

Taart aansnijden

Het aansnijden van de taart is ook 1 van mijn favoriete momenten. Vooral het stukje dat jullie elkaar taart voeren vind ik fan-tas-tisch.

Imperfectie

Ook houd ik enorm van de imperfecte, iet wat chaotische momenten. Dingen die toch net iets anders gaan dan gepland, dat hoort ook bij jullie dag.

1MP 1662_208.jpg
 
1MP 1671_037.jpg

Om jullie trouwdag zo mooi mogelijk vast te kunnen leggen, wil ik jullie eerst leren kennen. Wie zijn jullie? Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Is er een aanzoek geweest? Zo, ja, hoe ging dit? En wie vroeg wie? Kortom, ik wil jullie verhaal weten!

'Ik leg jullie verhaal vast.'

Ik creëer geen momenten, maar leg jullie verhaal en bruiloft vast, op ontspannen wijze (Journalistiek). Natuurlijk krijg je van mij waar nodig (bijv. bij het aankleden, de shoot en de groepsfoto's) aanwijzingen, maar ik werk het liefst op de achtergrond en tussen de mensen, om zo de échte emoties en momenten vast te leggen.

De foto's bewerkt ik na, dit wil zeggen dat ik licht, kleur en compositie corrigeer, maar ik Photoshop (manipuleer) de foto's niet.

Wat ik veel hoor na een bruiloft is dat ik onopvallend aanwezig ben, ik ga op in de gasten. Even een praatje maken met de vader van de bruid, even aandacht voor de kinderen, zelf vind ik het belangrijk om mij tussen de mensen te begeven. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer.

1MP web Bruiloft Eric en Marloes 13-09-2019 122.jpg
 
Foto's

Mijn stijl zou ik omschrijven als speels & energiek, met een lichte & luchtige uitstraling.

Op mijn blog vind je een selectie bruiloften, om een impressie te krijgen.

Tijdens een kennismaking kun je volledige trouwreportages inzien.

 
Investering

• Regio Groningen & Drenthe. Friesland & Overijssel op aanvraag.

• Met het boeken ga je akkoord met de voorwaarden. (zie footer)

1MP 1662_178.jpg

8 uur 'all-in'    € 1.750,-

Mogelijk vanaf 5 uren fotografie.

Bekijk alle prijzen en informatie in de prijslijst hieronder.

1MP 1699_102.jpg

Enthousiast? Plan hiernaast een vrijblijvende kennismaking!

 
5MP IMG_9374.jpg
Trouwalbum

Bij de trouwreportage is een luxe album inbegrepen.

 

Album Champagne is leverbaar in 3 maten: Small (20x20, inbegrepen), Medium (25x25) en Large (30x30) en er is keuze uit veel verschillende omslag- kleuren, in linnen, kunstleer of leer. Een foto of een reliëf (met of zonder folie) van jullie namen, de datum of een eigen logo behoort tot de omslag-opties. Ook een (bijpassende) bewaarbox of het boekblok in een kleur is mogelijk. 

 

Hebben jullie een specifieke wens voor het album? Op aanvraag is veel mogelijk!

 

Het album wordt met de hand gemaakt in Griekenland en heeft doorlopende, vlakke pagina's. De pagina's zijn 1mm dik door middel van PVC tussenbladen, voor een strak eindresultaat dat generaties mee gaat!

 

In de studio heb ik verschillende albums liggen om door te bladeren.

Marble Surface
mob IMG_8328 70.jpg
Gear

Ik werk met de volgende apparatuur:

• Canon EOS R6

• Canon RF 50mm F/1.2L

• Canon EOS R5

• Canon RF 28-70mm F/2.0L

• Godox Speedlite V1

• Apple iMac 24" (4,5K)

Verder werk ik met Adobe CC 2022:

• Lightroom Classic

• InDesign

• Illustrator

1MP _MG_2297.jpg
 
1MP S&R_0028.jpg

Allereerst is het belangrijk dat wij een klik hebben. Ik zal tenslotte de hele dag bij jullie zijn en intieme momenten vast-leggen. Daarom kun je een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan-vragen.

 

Tijdens dit gesprek kunnen wij elkaar beter leren kennen, jullie trouwdag bespreken en kunnen jullie verschillende albums en reportages inzien.

Aansluitend ontvangen jullie de offerte.

Enthousiast?

Willen jullie mij boeken? Leuk, ik ga de datum voor jullie reserveren! Aanvullend ontvangen jullie van mij tips en advies voor een prachtige trouwreportage.

Een aantal weken voor de bruiloft hebben we nog contact, om nogmaals de dag door te lopen en eventuele wijzigingen aan te passen. Tussendoor kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen voor vragen, informatie of wijzigingen. Samen maken we er een prachtige dag van!

Kennismaking plannen

Zijn jullie enthousiast geworden? Vraag via dit contactformulier een gratis én vrijblijvend gesprek aan!

Het kennismakingsgesprek vindt plaats bij mij in de studio (Assen) en duurt ± 1,5 uur.

Let op! Je aanvraag is pas verzonden zodra je de bevestiging naast de knop 'Verzenden' ziet staan.

Hebben jullie jonge kinderen? Natuurlijk zijn ze ook welkom tijdens het gesprek!

Bedankt voor je aanvraag, ik neem z.s.m. contact met je op!

Trouwleveranciers

Waarmee ik een fijne samenwerking heb gehad.

VerbondenWoorden-1A.png
cropped-cropped-cropped-2016-JAwoord-logo-payoff-Trouwambtenaar-Sandra-Talsma.png
150.png
Logo-narline-met-pay-off.png
Logo-de-kruimel2-wit-1_edited.png
logo.webp
logo.png
large_Trouwen_Drenthe_De_Wiemel_Gasselte_Logo.jpg
logo.png
Gemeente-emmen-logo.png
1559670184.jpg