top of page
5MP _MG_2202.jpg

OVER MIJ

Hi, ik ben Renke Walstra, ondernemer, fotograaf en grafisch vormgever.

 

Op 20 maart 1995 ben ik geboren in Vries, hier heb ik tot mijn 23ste gewoond. Nu woon ik aan de andere kant van Assen, in Bovensmilde.

 

Woorden die mij beschrijven zijn: Eerlijk, nauwkeurig, meedenkend, energiek en spontaan.

 

Ik word blij van: mijn hondje Ninja, Marvel (MCU), camera's en lenzen en Apple producten. Vraag mij hiernaar en ik kan hier zo een paar uur over praten.

 

Met ruim 20 paar in de kast kun je wel zeggen dat ik een Vans-schoenen verslaving heb, natuurlijk wel allemaal in verschillende kleuren. Al is roze wel in de meerderheid.

 

Normaal is ook maar saai. Sinds ik klein was wilde ik al roze haar. Ik weet nog dat wij thuis een roze handdoek hadden, welke ik na het douchen wel eens op mijn hoofd deed zodat ik ‘roze haar’ had. Inmiddels jaren later is dit werkelijkheid geworden.

Naast dat ik het zelf tof vind, is dit ook een symbool dat ik niet standaard ben en iedereen leuk is hoe hij/zij/die is. En gek doen? Ja, graag!

Ik ben opgeleid als Grafisch vormgever, maar al snel kwam ik er achter dat mijn hart meer ligt in de fotografie (al sluit het erg op elkaar aan).

 

Ik houd van mijn werk als fotograaf. Het meest toffe vind ik steeds leuke, nieuwe mensen ontmoeten.

Mijn favoriete fotoshoot is de ‘in a Box’ fotoshoot. Deze fotoshoot is al vrij uniek en je kunt ook nog eens gek doen, wat wil je nog meer? Maar een Cake Smash kan ik ook enorm van genieten, kinderen helemaal onder de taart, fan-tas-tisch!

10+

jaar ervaring

klanten

600+

foto's geleverd

19.000+

De studio

In 2013 opende ik mijn eerste (mini) 'fotostudio' in de garage bij mijn ouders. Met moeite kon ik hier 4 personen kwijt, maar dan moest je wel heel goed stil blijven staan. Ik werkte dan ook vooral op locatie. Met de vele aanvragen voor groepsfoto's in de studio en het ontwikkelen van een speelse stijl ben ik in 2018 naar Assen verhuisd. Hier heb ik een grote studio met ruimte voor speelse gezinsfoto's, groepen en ook de 'in a Box' foto's worden hier gemaakt. Daarnaast heb ik nog een kleine studio voor Cake Smashes. Hier maakt het niet uit of er botercrème tot het plafond komt (al valt het tot nog toe erg mee).

 

Mijn eerste bruiloft

Bruidsfotografie, iets dat ik in eerste instantie niet wilde doen. Dit was mij veel te spannend, de gedachte dat er iets mis zou kunnen gaan.

 

Nu hoor ik je denken, maar hoe ben je dan in de bruidsfotografie gerold?

Als 19 jarige liep ik stage, voor de opleiding Grafisch Vormgever, bij een drukkerij en hier ben ik aan de praat gekomen met een klant. Zij vertelde dat ze binnenkort zou gaan trouwen. En al pratend heeft ze me uitgenodigd om als een soort ‘tweede fotograaf’ naar hun bruiloft te komen. Super leuk! En als extra fotograaf een stuk minder spannend, er is tenslotte ook een échte bruidsfotograaf aanwezig.

Kort daarna belde ze mij op om te zeggen dat ze hun bruidsfotograaf afgezegd hadden en mij wilden als fotograaf. Zo werd ik zomaar in het diepe gegooid, dat was wel even spannend. En natuurlijk ook super leuk, dus na deze bruiloft volgden al snel meer! En die spanning, die is weg, o.a. door het goed regelen van back-ups, reserve apparatuur en natuurlijk de ervaring in de loop van de tijd.

 

Mijn stijl

Inmiddels heb ik een eigen stijl en aanpak ontwikkeld, welke vooral niet te strak is. Mijn stijl zou ik omschrijven als speels & energiek, met een lichte & luchtige uitstraling. In de lens kijken hoeft niet (al maken we die natuurlijk ook).

In een fotoshoot op locatie mag voor mij de 'loop-foto' niet ontbreken.

Ga naar:

BRUILOFT    |    FOTOSHOOT    |    CAKE SMASH

Liefs,

 

Renke

1MP _MG_2335.jpg

DE STUDIO