top of page

Behind the camera

Renke Walstra Assense fotograaf met roze haar
Hi, ik ben Renke!

Ondernemer en fotograaf

29 jaar | Roze | Marvel (MCU) | Apple

 

Normaal is ook maar saai. Sinds ik klein was wilde ik al roze haar. Ik weet nog dat wij thuis een roze handdoek hadden, welke ik na het douchen wel eens op mijn hoofd deed zodat ik ‘roze haar’ had. Inmiddels jaren later is dit werkelijkheid geworden.

Naast dat ik het zelf tof vind, is dit ook een symbool dat ik niet standaard ben en iedereen leuk is hoe hij/zij/die is. En gek doen? Ja, graag!

Ik ben opgeleid als Grafisch vormgever, maar al snel kwam ik er achter dat mijn hart meer ligt in de fotografie (al sluit het erg op elkaar aan). Ik mag dit nu al 11 jaar mijn werk noemen, hoe tof is dat!

Het leukste aan mijn werk vind ik steeds nieuwe mensen ontmoeten, geen dag is hetzelfde en gewoon het ondernemen. Ik kan uren over fotografie, apparatuur en ondernemen praten.

Fun factIn mijn kast staan ruim 20 paar Vans schoenen, wel in allemaal verschillende kleuren (al zijn de meeste een roze-tint).

11+ jaar ervaring  |  700+ klanten

FOTOSTUDIO 2013 t/m 2023

In 2013 opende ik mijn eerste (mini) “studio” in de garage bij mijn ouders. Hier ben ik al snel uitgegroeid en t/m 2023 heb ik een grote fotostudio in Assen gehad. In deze studio heb ik zo veel mooie gezinsshoots, familieshoots, Cake Smashes en de unieke 'in a Box' fotoshoots mogen doen. Maar foto's met natuurlijk licht zijn het mooist!

 

Hoewel de studio veelal ook als back-up locatie bij slecht weer werd gekozen, zijn er genoeg andere oplossingen voor als het regent!

 

EERSTE BRUILOFT

Bruidsfotografie, iets dat ik in eerste instantie niet wilde doen. Dit was mij veel te spannend, de gedachte dat er iets mis zou kunnen gaan.

 

Nu hoor ik je denken, maar hoe ben je dan in de bruidsfotografie gerold?

In 2014, als 19 jarige, liep ik stage voor de opleiding Grafisch Vormgever, bij een drukkerij en hier ben ik aan de praat geraakt met een klant. Zij vertelde dat ze binnenkort zou gaan trouwen. En al pratend heeft ze me uitgenodigd om als een soort ‘tweede fotograaf’ naar hun bruiloft te komen. Super leuk! En als extra fotograaf een stuk minder spannend, er is tenslotte ook een échte bruidsfotograaf aanwezig.

Kort daarna belde ze mij op om te zeggen dat ze hun bruidsfotograaf afgezegd hadden en mij wilden als fotograaf. Zo werd ik zomaar in het diepe gegooid, dat was wel even spannend. En natuurlijk ook super leuk, dus na deze bruiloft volgden al snel meer! En die spanning, die is weg, o.a. door het goed regelen van back-ups, reserve apparatuur en natuurlijk de ervaring in de loop van de tijd.

 

MIJN STIJL

Inmiddels heb ik een eigen stijl en aanpak ontwikkeld, welke vooral niet te strak is. Mijn foto's is zou ik omschrijven als natuurlijk, kleurrijk, vrolijk & luchtig (warm bohemian kan op aanvraag ook).

In een fotoshoot op locatie mag voor mij de 'loop-foto' niet ontbreken.

Mijn apparatuur: Canon EOS R6 II | Canon EOS R6 | Canon RF 28-70mm F/2.0L | Canon RF 85mm F/1.2L | Canon RF 50mm F/1.2L | Godox Speedlite V1 | Apple MacBook Pro

chihuahua hond honden fotografie
photo in the box unique
behind the scenes fotograaf aan het werk
bottom of page