top of page

Investeren of niet? | Bruiloft inspiratie & tips

Voor een bruiloft met een high-end look en beleving hoef je niet in alles te investeren. Bepaalde dingen waar je misschien aan denkt om in te investeren, hebben niet altijd de impact die je hoopt. In deze blog geef ik mijn mening over waar ik zeker in zou investeren en waar ik (met name bij een beperkt budget) minder in zou investeren.INVESTEREN

Tja, als fotograaf voelt dit toch een beetje gek om te zeggen, maar in foto’s (en/of video) zou ik zeker investeren. Dit zal namelijk 1 van de weinige ‘tastbare’ dingen van jullie bruiloft zijn. Via foto’s (en video) zul je weer de dag herbeleven en herinneren.


Ook bloemen en decoratie is iets waar ik zeker in zou investeren. Deze details zorgen voor eenheid in jullie dag en geven een high-end look aan jullie dag. Denk hierbij aan dezelfde bloemen en andere decoratie terug te laten komen op verschillende plekken. Ook kun je je bloemen laten prepareren, om hier nog langer van te genieten.


Op je trouwkleding zou ik niet besparen. En hiermee bedoel ik niet dat je boven je budget moet gaan zitten, maar op zoek gaan naar een goede trouwzaak en een goede coupeuse doet wonderen. Als dit buiten jullie budget valt, kun je ook kijken of je met het budget kunt schuiven of naar trouwkleding uit het vorige seizoen/de uitverkoop kijken. Daarnaast zijn er ook mensen die hun trouwkleding een tweede leven gunnen, dus kijk ook eens naar een tweedehands trouwjurk of -pak. En ook zijn er verschillende plekken om een jurk (of pak) te huren! Deze wordt dan kort van te voren op maat gemaakt voor jou en lever je na jullie trouwdag weer in! Zo heb je de mogelijkheid om in jouw droomjurk of -pak te trouwen en blijf je binnen het budget.

Wanneer je een klein budget hebt voor de trouwjurk, let dan goed op de details en naden. Vaak bij de 'budget' jurken (denk aan een jurk van bijvoorbeeld € 500,-), zie je dat de sluiting opvallend scheef kan zitten of er losse draden/naden zijn. Bij een pak valt dit over het algemeen mee.

Ik wil niet zeggen dat per definitie een 'budget' jurk niet goed is, maar de kans is gewoon groter dat dit minder zorgvuldig is afgewerkt.


Trouwringen, hier zou ik zeker in investeren, want deze ringen gaan jullie elke dag dragen!


Of je in visagie wilt investeren ligt er aan. Als fotograaf weet ik dat dit een grote invloed heeft op de lichtweerkaatsing. Als make-up niet goed is aangebracht of niet de juiste tint is gebruikt kun je dit terugzien in de foto’s. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je gezicht veel witter oogt of anders glimt, dan je hals. Ik zou dus aanraden om met een visagist of MUA te werken, welke ruime ervaring heeft met fotoshoots en bruiloften.En natuurlijk hebben de gekozen materialen ook een invloed op de uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in plastic stoelen of (witte) houten stoelen bij de ceremonie. Of een plastic kleerhanger waar je jurk aan hangt en een (wit) houten of metalen kleerhanger.


NIET INVESTEREN

Natuurlijk kun je in de volgende dingen wel investeren, en dit gaat zeker wat toevoegen aan jullie trouwdag. Maar als je een bepaald budget hebt kun je er voor kiezen om hier minder in te investeren en juist meer in andere dingen.Trouwauto, naar mijn idee hoef je hier niet in te investeren voor een high-end look of een fijne trouwbeleving. Al kan dit zeker geen kwaad als het budget er is.

Je kunt hierop besparen door met eigen auto te gaan, een toffe auto van familie of vrienden te lenen of alles op 1 locatie te plannen zodat er geen trouwvervoer nodig is. Sommige locaties hebben ook een trouwauto inbegrepen.


Ik zou minder investeren in speciaal ontworpen bedankjes. Jullie initialen, datum of foto op M&M’s is zoiets. Dit is super leuk om te hebben natuurlijk, maar dit zal vaak niet zo’n impact hebben op jullie gasten en het is zo weer weg.

Je kunt natuurlijk zelf bedankjes maken, ook zijn er genoeg kant-en-klare bedankjes die je makkelijk zelf kunt personaliseren.Als grafisch vormgever weet ik dat je prachtige en persoonlijke uitnodigingen kunt laten ontwerpen. Maar ik ben er van overtuigd dat dit minder impact heeft dan je denkt. Natuurlijk is het leuk en ook hier kun je in investeren als dit in jullie budget zit. Maar er zijn ook zo veel sites waar je ruime keuze hebt uit ontwerpen en flink kunt besparen, zoals Kaartje2Go of Made For Moments. Ook kun je zelf kaarten ontwerpen in bijvoorbeeld Canva.

Comments


bottom of page