top of page

Wat doen we als het regent? | Back-up plan | Trouw inspiratie en tips

Ik heb hier al eerder een blogpost over geschreven. Maar omdat er nogal wat veranderd is, hier een update van deze blog.


In Nederland ontkom je er niet aan, er bestaat altijd een kans dat het gaat regenen tijdens jullie fotoshoot of op jullie bruiloft. Gelukkig valt het meestal mee, en als het toch regent dit ook geen ramp, er zijn genoeg dingen die we kunnen doen.

Het weer kun je pas een paar uur van te voren goed voorstellen. Maar het komt ook voor dat de aangekondigde bui nooit komt of het plotseling regent terwijl dat niet was voorspelt. Zelf houd ik het weer in de dagen voor de fotoshoot of bruiloft al goed in de gaten, maar de beslissing neem ik het liefste pas zo'n 2 uur van te voren.


Bij een fotoshoot komt het regelmatig voor dat (een deel van de) familie van ver weg komt voor de fotoshoot, bijvoorbeeld voor een weekendje weg, je woont in het buitenland of uit een ander deel van Nederland. Daarom is het fijn als de fotoshoot op afgesproken datum door kan gaan. Maar ook bij een bruiloft is het niet mogelijk om deze naar een beter moment te verplaatsen. Dus wat kunnen we doen als het (plotseling) regent?

Kleine kans

Bij een kleine kans op regen zou ik altijd zeggen, neem de gok en doe de fotoshoot gewoon buiten. Van een paar druppen smelt niemand en een normale bui is ook prima te overleven. Neem dan wel allemaal een paraplu mee, zodat je tussendoor even droog kunt staan. En dit kan ook toffe foto’s opleveren!


Verschuiven

Bij een gewone fotoshoot heb ik vaak ook de mogelijkheid om de fotoshoot een paar uur te verschuiven als er veel regen voorspelt wordt, soms is het 1 of 2 uur eerder bijvoorbeeld wél droog.

Bij een bruiloft is het vaak lastiger om met de planning te schuiven, maar we kunnen altijd kijken wat er mogelijk is. De fotoshoot plan ik het liefste in 2 of 3 korte shoots verspreid over jullie trouwdag. Zo kunnen jullie namelijk van de dag genieten en tijd doorbrengen met jullie gasten. Een bijkomend voordeel is dan ook dat de kans groter wordt dat het tijdens 1 van deze shoots droog zal zijn!


Hieronder zie je een aantal voorbeelden van foto’s die in de regen zijn gemaakt.Overdekt

Het is ook mogelijk om uit te wijken naar een overdekte locatie. Dit kan een overkapping of viaduct zijn, maar ook een grote boom waar jullie net onder kunnen staan en die de meeste regen tegenhoud kan al helpen (ik hoef zelf niet droog te staan). In dit laatste geval houd je ook de natuurlijke sfeer van een buiten-shoot.

Maar ook een betaalde binnen-locatie, zoals een museum of ruime kas kan een toevoegen hebben in de foto's. Misschien kun je wel bij het tuincentrum in de buurt terecht. Zeker bij een bruiloft is het aan te raden om vooraf een alternatief geregeld te hebben.


Uitstraling

Houd er rekening mee dat de gekozen locatie (i.c.m. jullie outfit) de uitstraling van jullie foto's gaat bepalen. Let hier dan ook op bij het kiezen van een back-up plan.Comments


bottom of page