top of page

10 jaar Renke Fotografie

23 februari 2013 startte ik met fotograferen onder de naam Renke Fotografie, dat is vandaag alweer 10 jaar geleden! Wauw, wat gaat deze tijd snel en wat heb ik ontzettend veel geleerd.


Hieronder deel ik een aantal dingen welke in werkelijkheid heel anders zijn dan dat ik dacht voor ik startte als fotograaf.Met alleen sluitertijd, diafragma, iso en compositie ben je er nog lang niet. Er komt zo veel meer bij fotografie kijken. Het letten op het licht, de locatie, de poses, je modellen op hun gemak stellen, het juiste scherpte-punt en ga zo maar door.


Het fotograferen zelf is echt maar een klein stukje van alle taken. Zoals bij bijvoorbeeld een Cake Smash. Het fotograferen zelf is zo'n 30 minuten tot 1 uur. Vooraf maak ik de taart, waar ik een paar uur mee bezig ben, vervolgens maak ik de setting schoon en zet de versiering klaar. Na de Cake Smash is het tijd om op te ruimen en schoon te maken, de foto's uit te zoeken, na te bewerken en vervolgens het album-ontwerp te maken. Ik ben hier dus wel even mee zoet.Niet op elke locatie kun je hetzelfde eindresultaat bereiken. De locatie heeft een grote impact op het eindresultaat van de foto’s. Maar ook de kleding keuze maakt een wereld van verschil.Spontane foto’s komen meestal niet spontaan. Hier is toch enige voorbereiding en aansturing voor nodig.Een bruiloft fotograferen is niet alleen de fotografie verzorgen, er komt ook hier zo veel meer bij kijken. En dat is te lang om hier te typen. Dit heb ik allemaal verwerkt in mijn boek a Picture Perfect Wedding (64 pagina's!), welke je krijgt wanneer je mij boekt als fotograaf voor jullie bruiloft.


Oké, ik heb zo veel meer geleerd dan dit. Maar dit zijn wel een paar punten waarover ik nu totaal anders denk dan 10 jaar geleden. En ik vind het eigenlijk ook wel het allerleukste om ondernemer te zijn, met 1000 taken.


Bình luận


bottom of page