top of page

Pre-wedding shoot | Bruiloft inspiratie en tips | fotograaf Drenthe

De verlovingsfotoshoot, loveshoot, pre-wedding shoot of oefensessie, net hoe je deze fotoshoot wilt noemen. Tijdens deze fotoshoot wen je alvast aan de camera, leer je verschillende poses, leer je mijn humor en werkwijze beter kennen en heb je foto’s die je voor je trouwkaart kunt gebruiken.


Verlovingsfotoshoot Drenthe Assen op een mooie buitenlocatie in het najaar

Waarschijnlijk sta je niet dagelijks voor de camera of misschien houd je er helemaal niet van om op de foto te gaan en heb je geen zin om op jullie bruiloft uren aan de foto’s te besteden. Geloof me, bijna iedereen heeft dat. Om deze redenen is een pre-wedding shoot bij mijn all-in pakket inbegrepen. Ik leer jullie tips & tricks, je zult zien dat je hierdoor meer kunt ontspannen en er daardoor mooie en spontane foto’s zullen komen.

Omdat je bij deze oefen-shoot dus al veel hebt geleerd, zijn een paar korte foto-momenten op jullie bruiloft voldoende, zodat jullie genoeg tijd door kunnen brengen met jullie gasten!


De eerste 20 minuten van deze fotoshoot zul je je waarschijnlijk wat oncomfortabel voelen, maar dat is heel normaal. Na die eerste 20 minuten gaat het meestal allemaal vanzelf.


PLANNEN

Plan deze fotoshoot ruim op tijd voor jullie bruiloft, met name als je de foto’s wilt gebruiken voor de trouwkaart.

Naar mijn idee is in mei-oktober de natuur op haar mooist. Dus als je bijvoorbeeld in mei trouwt, is het misschien handig om de fotoshoot in september of oktober het jaar ervoor te plannen. Maar de winter kan ook erg mooi zijn!


En als het regent?

Natuurlijk hopen we op een zonnetje, maar het weer hebben we helaas niet in de hand. Met een kleine kans op regen zou ik altijd de fotoshoot willen doorzetten, neem wel een paraplu mee, dan komt dit goed. Meestal regent het niet continu of is het zo weinig dat je er geen last van hebt.

Regent het erg hard, dan kunnen we kijken of de fotoshoot een paar uur te verschuiven is of, in het ergste geval, plannen we een nieuwe afspraak.WAT TREK JE AAN?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Toch maakt de gekozen outfit een groot verschil in het eindresultaat.

Effen kleding in een lichte tint werkt het beste, denk hierbij aan beige-, pastel- en zachte natuurtinten. En vergeet niet jullie outfits met elkaar te matchen, dit zorgt voor eenheid in de foto. Je kunt dit het makkelijkste doen door voor 1 kleur te kiezen die jullie allebei dragen. Bijvoorbeeld allebei iets licht blauws, één van jullie een licht blauw shirt en de andere een licht blauwe rok, jurk of broek (bij voorkeur dus niet allebei een blauw shirt). De gekozen tinten hoeven niet gelijk te zijn. Ook twee verschillende kleuren kunnen voor eenheid zorgen (bijvoorbeeld licht blauw en beige).

Donkere tinten (bijv. bordeaux, mosgroen of zwart), harde en felle kleuren (bijv. rood of neon-oranje) raad ik af, net als strepen en bepaalde patronen. Strepen en patronen kunnen het ‘moirépatroon’ geven en zijn achteraf niet altijd te herstellen in kleding met patronen of strepen.


Kleding met een rustig patroon zou eventueel kunnen, maar dan bij één van jullie. Denk dan aan een jurk met bloemen of een overhemd met grove blokken.

Houd je van jurken? Dan is een lange, flowing jurk erg geschikt. Dit kan net wat extra’s toevoegen aan jullie foto’s. En ook handig als je op je bruiloft een jurk draagt, ik kan je dan extra tips meegeven om jullie trouw-shoot soepel te laten verlopen.


OUTFIT MYTHES

Lichte tinten passen niet bij mij.

Dat is zeker niet waar, natuurlijk zullen niet álle kleuren bij jou passen, maar deze tinten zijn juist het meest fotogeniek!


Zwart kleed af.

Ja, dat klopt, zwart kleed optisch af, maar daarentegen zorgt dit ook voor een ‘zware’ foto. Dus als je voor vrolijke en kleurrijke foto’s gaat is zwart niet de beste optie. Ook lichte tinten kunnen afkleden, zolang je voor de juiste tint en het juiste model gaat.


TWEEDE OUTFIT

Je kunt er voor kiezen om 2 outfits te doen voor je oefen-shoot. Dit zorgt voor variatie in de foto’s. Je kunt voor je eerste outfit gaan voor een casual look. En voor de tweede outfit kun je kiezen voor een meer formele look.

Let er op wanneer je een tweede outfit hebt dat je je buiten (of in de auto) om zult moeten kleden.


MAKE-UP & KAPSEL

Voor deze shoot kun je ook je make-up, kapsel en nagels laten verzorgen. Zeker wanneer je de foto’s wilt gebruiken voor jullie trouwkaart, kan dit een meerwaarde hebben.


Comments


bottom of page